Muziek

Keizerspek staat garant voor 300 vinylschijven, verpakt in een fraaie uitklaphoes, en dit zonder enige artistieke bemoeienis. Keizerspek betaalt, de muzikant bepaalt, en dit onder het motto “Voor iets, hoort niets”.

Nieuws uit Maastricht. Mis deze primeur niet!

Rond de jaarwisseling heeft BIRCHWOOD uit Maastricht het album Velvet Phrases op vinyl en op CD uitgebracht.
BIRCHWOOD presenteert 14 melodieuze, Engelstalige nummers in een mooie combinatie van Pop, Folk, Blues en Ballads, alle geschreven en vertolkt door Vera de Kok en Paul van Berlo, bijgestaan door ervaren muzikanten.
Kenmerkend voor BIRCHWOOD zijn verrassende melodielijnen, meerstemmige zang, fraaie gitaarsolo’s en poëtische teksten.
Laat u verleiden!

Morganas Illusion: Recensie

Met The visitor laten de jonge honden van de Sittardse bluesrockformatie Morganas Illusion de muziekscene op z’n grondvesten schudden! Alom bejubeld, tot in het verre Zwitserland, en nu al nagenoeg uitverkocht. Een fraai uitgevoerde EP, in oogstrelende gatefold, die in de platenkast van de serieuze muziekliefhebber zeker niet ontbreken mag! Voor slechts 10 euro te verkrijgen bij JouwMarktkraam Maastricht, of voor 15 euro hier online te bestellen (verzending inbegrepen). Bekijk hier de legendarische documentaire over de band, uitgezonden door de VPRO.

https://www.vpro.nl/jeugd/programmas/rocknrollertjes.html

De langverwachte opvolger van het droomdebuut Velvet Phrases ligt nu in de winkel! Beyond is een prachtig album geworden, dat in de platenkast van de serieuze muziekliefhebber zeker niet ontbreken mag! Voor slechts 15 euro te verkrijgen bij JouwMarktkraam Maastricht, of hier online te bestellen (verzending inbegrepen).

Klik hier voor de albumtrailer

Met To Hell to Zion laat de nieuwe Tilburgse doom-metalformatie Gott de hardrockscene op z’n grondvesten schudden! Alom bejubeld en al nagenoeg uitverkocht. Een fraai uitgevoerde EP, in oogstrelende gatefold, die in de platenkast van de serieuze muziekliefhebber zeker niet ontbreken mag! Voor slechts 10 euro te verkrijgen bij JouwMarktkraam Maastricht, of voor 15 euro hier online te bestellen (verzending inbegrepen).

https://www.thesleepingshaman.com/reviews/gott-to-hell-to-zion/

In 2020 initieerde, organiseerde en financierde Keizerspek het project Thank you for caring, waarvoor leerlingen van UWC Maastricht samen met medewerkers van Envida een cd opnamen in Marlstone studio's Ulestratren, om deze op de Dag van de zorg aan te bieden aan alle zorgmedewerkers van Maastricht, als dank voor hun onvoorwaardelijke inzet tijdens de coronapandemie.  Ook hebben de leerlingen vol trots een exemplaar overhandigt aan de burgemeester van Maastricht: Annemarie Penn-te Strake.
 
Bekijk hier de album trailer: https://www.youtube.com/watch?v=SNZp9eoxrmg
Er zijn nog enkele cd's voorradig. Vraag hier een gratis exemplaar aan.

Na het succes van Thank you for Caring willen de leerlingen van UWC Maastricht nu aandacht vragen voor een andere groep die een hart onder de riem verdient: tieners die worstelen met mentale problemen, al dan niet als gevolg van de pandemie. Het eerste exemplaar van de CD You are not alone wordt op 27 januari 2023 overhandigd aan de gouverneur van Limburg, Emile Roemer, en vervolgens gratis verspreid onder zorginstellingen door heel Limburg. Ook interesse in een exemplaar? Laat het even weten!

Stem nu en bepaal mee welke nummers op het debuutalbum komen te staan! Nummers zijn te vinden op de website en op https://soundcloud.com/gijsbert-de-keizer